<< Кухар, кондитер

5122 Кухар. Кваліфікація: 3,4 розряд

7412 Кондитер. Кваліфікація: 3 розряд

 

Kулінарія – джерело вічного натхнення. Тут відбуваються справжні відкриття і чудеса, а їх творці – кухарі. Скільки задоволення додають пишні пироги, ароматні українські, полтавські борщі, галушки, вареники в сметані – оті самі, які стрибали гоголівському Пацюку прямо в рот. Насичені спеціями грузинське харчо і підсмажені на тліючих вуглинах вірменські шашлики, узбецький плов і татарські біляші – все це і складає основу кулінарії.
  Немало відомих людей займались кулінарією. Леонардо да Вінчі був не лише живописцем, скульптором, вченим, архітектором, а й прекрасним кухарем. Художник Тропінін в юності був учнем кухаря-кондитера. А Мараца писав: «Як живопис і музика, так і кухня – мистецтво. Живопис задаровує очі, музика – слух, а кулінарія – смак».

 

Саме кулінарної і кондитерської майстерності навчають у ліцеї.  На навчання приходять юнаки та дівчата, які залюбки переймають навики і вміння викладачів і майстрів виробничого навчання.
  Для навчання за професією «Кухар, кондитер» учні мають сучасну матеріально-технічну базу. Активно і цікаво проходять уроки теоретичного і виробничого навчання у просторих світлих кабінетах та лабораторіях, де учні навчаються готувати кулінарні страви та кондитерські вироби, відпрацьовують елементи сервіровки столів, вчаться оформляти страви. 
  Здобувачі освіти проходять виробничу практику та працевлаштовуються у закладах громадського харчування Решетилівщини. Випускники ліцею мають можливість продовжувати навчання у вищих навчальних закладах.