Конкурси фахової майстерності з професії “Кухар”

ІІІ Полтавський кулінарний конкурс «Творчі, вмілі, завзяті»

     Команда учнів ліцею у складі Скочко Анни, Пахолко Дарини та Кандиби Олександра посіла 4 місце у ІІІ Полтавському кулінарному конкурсі «Творчі, вмілі, завзяті».

Конкурс проводився кафедрою технологій харчових виробництв і  ресторанного господарства Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».

Метою Конкурсу було дати можливість молодим та амбітним студентам показати свою майстерність і набуті під час навчання навички, здобути новий досвід та отримати конструктивні поради від справжніх професіоналів кулінарної справи! Традиційно умовами конкурсу передбачалося приготування 3 страв (закуски, основної страви та десерту) за 90 хв.

Оцінювало Конкурс висококваліфіковане журі, представлене шеф-кухарями найбільших ресторанів міста Полтави. Журі оцінювало техніку роботи конкурсантів, використання різних способів приготування, дотримання санітарно-гігієнічних норм; складність, оригінальність, новизну страви, гармонійність поєднання інгредієнтів та збалансованість страви згідно з сучасними тенденціями харчової науки; смак, колір, текстуру, оригінальність та творчий підхід до оформлення і презентації.


    Обласний етап конкурсу фахової майстерності з професії  «Кухар», 2019 рік

 
29 березня 2019 року на базі ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А.О. Чепіги» відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар».
   Програма конкурсу передбачала перевірку професійно-теоретичних знань зі спеціальних дисциплін та виконання практичного завдання, а саме приготування філе курячого фаршированого зі складним гарніром та яблук смажених в тісті.
    Високий рівень теоретичних знань, професійну  майстерність під час приготування та оформлення страв продемонстрував і посів 4 місце учень ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського» Кандиба Олександр.


Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»

27 листопада 2019 року на базі Регіонального центру професійно-технічної освіти №1 м. Кременчука проходили регіональні етапи Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine» за компетенціями:

  • кондитерське мистецтво;
  • кулінарне мистецтво.

Метою проведення Всеукраїнського конкурсу «WORLDSKILLS UKRAINE» з компетенцій «Кулінарне мистецтво та  «Кондитерське мистецтво» є демонстрація досягнень учнів та студентів, які здобувають професійну (професійно–технічну) або вищу освіту, в оволодінні професійними компетенціями, виявлення практичних здібностей та навичок кухарів і кондитерів, їх майстерності, розвиток професійних компенентностей і практичних навичок, обмін інноваційним досвідом, розвиток кондитерського мистецтва, культури харчування, інтеграції у світовий професійний простір.

Сучасне кулінарне мистецтво вимагає глибоких знань:

  • кулінарного призначення продуктів та методів визначення їх якості, термінів та умов їх зберігання;
  • технології виготовлення страв та кулінарних виробів, оформлення та реалізації готових страв і кулінарних виробів;
  • правил організації раціонального та безпечного харчування, користування нормативно–технологічними документами;
  • правил і норм охорони праці, пожежної безпеки, виробничої санітарії та особистої гігієни.
  • художньої подачі, новизни.
  •     ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей імені І. Г. Боровенського» представляли учні, які навчаються за професією «Кухар, кондитер» Кандиба Олександр та Курилко Сергій. За результатами конкурсу Кандиба Олександр здобув почесне 3 місце з компетенції  «Кулінарне мистецтво», Курилко Сергій – 4 місце з компетенції «Кондитерське мистецтво».